Magyar kultúra napja

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt. Helyi és környékbeli fellépők műsorával  emlékezünk meg a magyar kultúra és hagyományok ápolásáról, nemzeti tudatunk  erősítésének , szellemi és tárgyi értékeink megőrzésének fontosságáról.

Baba - farsang

Minden év februárjában hagyományosan megrendezésre kerülő rendezvényünk . Zenével,tánccal, fánk sütéssel, kézműves foglalkozással és Ringató foglalkozással űzzük el a telet és várjuk a tavaszt. A Baba-Farsang keretében Ringató foglalkozást tartunk a kicsik számára Vadai Henrietta vezetésével.

Házasság Hete - előadás,kiállítás

A Házasság Hete kezdeményezés Angliából indult közel húsz éve. Célja , hogy  minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet. Intézményünkben minden évben február 14-től kezdődően megtartjuk a „házasság hete” kiállítás megnyitónkat. A házasság hete alkalmából kiállítást szervezünk, melyet a kedves érdeklődök egy héten keresztül megtekinthetnek.

Internet Fiesta

Minden évben újabb ötletekkel csatlakozik könyvtárunk az országos Internet Fiesta elnevezésű programhoz. Különböző témák köré szerveződik a rendezvény. A helyi iskolások bevonásával játékos feladatok segítségével mutatjuk be a  digitális írástudás  és az internet felhasználási lehetőségeinek minél szélesebb körű lehetőségeit.

A magyar költészet napja

Költészet Napja: A magyar költészet napját Magyarországon1964 óta április 11-én József Attila születésnapján ünneplik. Ebből az alkalomból minden évben irodalmi előadásokkal, költő és írótalálkozókkal  tisztelgünk a magyar költészet előtt.

Nemzetközi Könyvfesztivál

Április 22-25. Nemzetközi Könyvfesztivál Budapest: A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál egy 1994 óta évente megrendezett kulturális rendezvény; a magyar nyelvű könyvkiadás és könyvpiac egyik legfontosabb szakmai fóruma, melyhez minden évben csatlakozik Könyvtárunk.

Községi Gyermeknap Ringatóval

Hagyományos nagyrendezvényeink közé tartozik a minden év június első vasárnapján megrendezésre kerülő Gyermeknap/Családi nap. Játékokkal, vetélkedőkkel, kézműves foglalkozással, fellépőkkel szórakoztatjuk ezen a napon a községen élő és idelátogató gyermekeket. A rendezvény keretin belül a kisebb korosztály számára Vadai Henrietta Ringató foglalkozást tart.

Ünnepi Könyvhét

Az ünnepi könyvhét egyedülálló magyar kulturális rendezvénysorozat, évről évre töretlen sikerrel és népszerűséggel, immár nyolc évtizede.Az első ünnepi könyvhetet 1929. május 12. és május 20. között tartották meg. Az érdeklődőket Könyvtárunk a programok mellett az aktuális könyvújdonsággal is várja.

Országos Könyvtári Napok

Október: Országos Könyvtári Napok: Évente megrendezésre kerülő, minden évben változó, de egymásra épülő tematika szerint, a különböző korosztályok eltérő igényeire és érdeklődésére épülő  program, melyen könyvtárunk is részt vesz.

Országos Rajzfilmünnep

November: Országos Rajzfilmünnep:  Minden év őszén kerül megrendezésre az Országos Rajzfilmünnep program, melynek célja, hogy Magyarország minél több településére juttassa el a rajz- és animációs filmek sokszínű kultúráját, értékeit, és a legkisebb gyerekektől a legidősebbekig  a lehető legszélesebb közönség számára kínálja a közösségi filmnézés élményét. A programhoz csatlakozva könyvtárunk is részt vesz ebben a közösségi kezdeményezésben.

Látogatóink

Today 3

Yesterday 5

Week 3

Month 11

All 62958

Currently are 13 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Kövess minket!

facebook

Galéria

No images found.